Kovanonnen pyöräsuunnistuksella toinen onnekas päivä

Kolmipäiväisessä pyöräsuunnistustapahtumassa oli lauantaina keskimatkojen kisan vuoro. Kilpailumatkojen pituudet olivat kaksinkertaistuneet edellispäivänsprinttikisasta. Kisajärjestäjät ja kilpailijat toisena päivänä peräkkäin voittona sitä, etteivät sade-ennusteet onnistuneet nyt ainakaan Vierumäen kohdalle, ainakaan kisa-aikana.

Naisten pääsarjassa edellispäivän vakuuttava voittaja, Kooveen Marika Hara jäikin nyt kolmanneksi, reilun minuutin voittajalle, Liettuan Gabriele Andrasiunienelle häviten. Väliin kiilasi kiilasi Botnian Antonia Haga.

Miesten pääsarjassa jatkoi Jalasjärven Jussi Laurila valtiuttaan, saaden nyt kakkoseen eli Teemu Kaksoseen reilun minuutin eron. Kolmas oli Paimion Elmeri Juura. Edelliskisassa, joskin lyhyemmällä matkalla, oli peräti puoli tusinaa vain minuutin päässä Laurilasta.

Sunnuntaina vuorossa on erikoispitkien matkojen SM-kisa Lahden Kunnaksessa. Sinnekään ei koronaepidemian vuoksi houkutella yleisöä ja kaiken lisäksi muistutetaan alueen teillä olevasta vauhdikkasta pyöräliikenteestä maaston lisäksi myös muutamilla tieosuuksilla, toki mahdollisimman hyvin liikenneohjauksin. Teksti ja kuvat: Antti Honkonen