Nastolan pyöräsuunnistuksessa parhaina Marika Hara ja Jussi Laurila

Koronaviruksen vuoksi peruuntuneet pyöräsuunnistuksen MM- ja MC-kisat ja sitten EM-kisat, toteutuivat kolmosversiona, pääosin kotimaisin kisailijoin vajaan 200 osallistujan tapahtumana. Lisäksi polkupyörän sarvissa oli ainakin Iso-Britannian, Italian, Liettuan, Tanskan, USA:n, Venäjän ja Viron kansalaisia, joten kansainvälisyyttäkin riitti.

Hyvät kisaolosuhteet tarjonnut Nastolan urheilupuiston läheinen Kalattoman maasto mahdollisti lähes 20 km:n tuntinopeuden vaikka alueella on ”hidasteita”, kuten pientaloasutusta, rakennettu tieverkoston ja lisäksi tiuha polkuverkosto. Tonttialueiden ulkopuolinen alue kartan eteläosassa on enimmäkseen mäntykangasta, pohjoisosassa on metsäinen maastoalue jossa on n. 40 m korkeuseroja.

Jännittävin spirnttikisa oli miesten 6,2 km:n matkalla. Jalasjärven Jussi Laurila sai Espoon Petrus Hanhijärven eroa vain 9 sekunttia ja voittajasta minuutin sisällä oli kahdeksan miestä. Naisten 5,6 km:lla tamperelaisen Kooveen Marika Hara oli selkeästi puolitoista minuuttia Tampereen Pyrinnön Kaarina Nurmista nopeampi. Nuorimmat kisaajat ajoivat 13-vuotiaiden ja vanhimmat 80-vuotiaiden sarjoissa. Päijäthämäläisten seurojen edustajia löytyy monen sarjan kärkipaikoilta.

Kisasuojelija, pyörällä töihin pyöräileva Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen muistutti surullisen koronan valopuolia eli ainakin pyöräilyn huomattavasta lisääntymisestä, hieman harmitellen ettei nyt ehtinyt kisatehtäväänsä polkupyörällä vaikka meneillään on myös valtakunnallinen Pyöräilyviikko.

Pyöräsuunnistuskisat jatkuvat lauantaina Vierumäellä ja päättyvät sunnuntaina erikoispitkien SM-kisankin sisältäen. Koronaepiedemian vuoksi kisajärjestäjät eivät houkuttele yleisöä paikalle.